زمانی که عفونت مواد شیمیایی یا ناهنجاری های عصبی، سلامتی مخاط را از بین می برند، ممکن است گاستریت و زخم معده ایجاد شود. برای بهبود و درمان زخم معده چه نکات تغذیه ای را باید رعایت کرد؟
شایع ترین علت التهاب معده و زخم معده، عفونت هلیکو باکترپیلوری می باشد. استفاده مزمن از آسپیرین و یا دیگر داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی، کورتیکواستروئیدها، زخم های ناشی از استرس، سیگار، الکل و یا ترکیبی از این عوامل باعث ایجاد التهاب معده می شوند.در این مقاله قصد داریم رژیم غذایی مناسب برای بهبود و درمان زخم معده را بررسی کنیم.
رژیم غذایی مناسب برای بهبود و درمان زخم معده
۱- غذاهای خود را در حجم کم وتعداد دفعات بیشتر استفاده نمایید.
۲- غذا بطور کامل جویده شود.
۳- از مصرف چربی های جامد از چمله مارگارین، کره و خامه پرهیز نمایید. جهت پخت و پز از روغن های گیاهی مایع بویژه روغن کلزا استفاده نمایید.
۴- از مصرف نعنا و فلفل پرهیز نمایید. مصرف سایر ادویه ها بهتر است در حد معقول باشد. مصرف زردچوبه در حد اعتدال می تواند مفید واقع شود.
۵- از مصرف قهوه، چای پر رنگ، شکلات، کاکائو، شیرکاکائو، نوشابه های سیله و نوشیدنی های الکلی پرهیز نمایید. مصرف چای سبز کم رنگ در حد متعادل در این افراد می تواند مفید باشد.
۶- از مصرف غذاهای سرخ شده در روغن و غذاهای پرچرب پرهیز نمایید. بهتر است غذاها تا جای ممکن بخارپز و آب پز مصرف شوند.
۷- از مصرف هر ماده غذایی که به تجربه ثابت شده است سبب تشدید درد معده می شود باید پرهیز شود.
۸- لبنیات مصرف باید کم چرب باشد همچنین ماست مصرفی از نوع ماست پروبیوتیک باشد.
۹- بعد از مصرف غذا تا ۲ ساعت از خوابیدن پرهیز شود.
۱۰- استرس سبب تشدید درد معده می شود.
۱۱- از کشیدن سیگار پرهیز نمایید.
۱۲ میوه ها و سبزی های خام در صورتی که سبب تشدید درد معده نشود می توانند مورد استفاده قرار گیرند.
۱۳- در صورتی که میوه ها و سبزی های خام سبب تشدید درد معده شود، می توان از میوه ها و سبزی های پخته و یا آب آنها در رژیم غذایی استفاده کرد. مصرف کلم بروکلی در حد متعادل در این بیماران می تواند مفید باشد.
۱۵- خوب جویدن غذا و اجتناب از مصرف پوست موادغذایی (پوست میوه ها و سبزی ها) توصیه می شود تا از انسداد احتمالی مجرای خروجی معده جلوگیری شود.
۱۶- ماهی و منابع امگا-۳ مثل جوانه گندم در بهبود و درمان زخم معده نقش موثری دارند.
۱۷- در بیماران مبتلا به زخم معده، مصرف داروهای آنتی اسید سبب کاهش میزان اسید و درمان زخم معده می شود و این امر سبب کاهش جذب آهن غیر هم، کلسیم، اسید فولیک و ویتامین B12 می شود. لذا بیماراتی که طولانی مدت داروهای آنتی اسید مصرف می نمایند بایستی از نظر این مواد مغذی مورد ارزیابی قرار گیرند و در صورت نیاز باید از مکمل این مواد استفاده نمایند.
کلینیک قلب و عروق دکتر نجفی | رژیم لاغری | تناسب اندام
پاسداران | گلستان ششم | پلاک ۴۱
☎️ ۰۲۱۲۲۸۷۴۸۹۹